17 Temmuz 2014 Perşembe

Bolonez sos nasıl yapılır ve tarifi Ahmet Usta

MALZEMELER  1 LİTRE


 


  • 100 gram margarin

  • 250 gram yağsız dana kıyması

  • 20 gram rendelenmiş soğan

  • 1 Diş ince kıyılmış sarımsak

  • 400 gram rendelenmiş domates

  • 4 Adet ince dilimlenmiş çarliston biber

  • ½ Çorba kaşığı tuz

  • 1 Adet defne yaprağı

  • 45 ml Domates sosu

 


Hazırlanışı :


 


Margarini bir tavada kızdırın.


Yağ kızınca kıymayı ilave edip rendelenmiş soğan ve sarımsak’ı ekleyip 5 dk sürekli karıştırarak kavurun.


Domates ve çarliston biberleride  katarak bir taşım kaynatın.Ateşi kısın,15 dk daha pişirip,içine tuz,karabiber,ve defne yaprağı ilave edin.Önceden hazırlanan domates sosunu katın.


Kısık ateşte oldukça koyu kıvamlı bir sos elde edinceye kadar pişirip ateşten alın.


Servise hazır hale gelmiştir.


 


 


  • bolonez soslu makarna tarifi

  • bolonez soslu makarna kalori

  • bolonez soslu fırın makarna

Afiyet Olsun.


FACEBOOK :


GOOGLE :



Bolonez sos nasıl yapılır ve tarifi Ahmet Usta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder