Kaz ciğeri tarifi ve Yapılışı Ahmet Usta
Malzemeleri :
- 10 adet kaz ciğeri
- 1 su bardağı kaz eti suyu
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- 3 çorba kaşığı un
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 çorba kaşığı maydanoz
- 1 kahve fincanı un
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı :
2 çorba kaşığı tereyağı tavada ısıtılır, un eklenir, bir iki dakika karıştırılır, et suyu konur, karıştırarak 15 dakika kadar pişirilir. Ateşten alınır, yoğurt ve maydanoz katıp, karıştırılır.
Öte yanda 2 yemek kaşığı tereyağı ayrı tavada ısıtılır.
Ciğerler küçük doğranır, tuzlanır, biberlenir ve una bulanır, ısınan tereyağı içinde kızartılır.
Önceden hazırlanan yoğurtlu salça ciğerlerin üzerine dökülür, tavanın kapağı örtülü olarak 4 dakika kadar ısıtılır. Pişmiş pirinçle sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun …
- oktay usta kaz ciğeri tarifi
- kaz ciğeri yemekleri
- kaz yemek tarifi
- kaz ciğeri yemek tarifleri
- kaz ciğeri nasıl pişirilir
- kaz eti
- kaz çiğeri
- kaz ciğeri nerede satılır
Lütfen Kaz ciğeri tarifi ve Yapılışı Ve Yorumunuzu Yazınız !!
SİZ DE TARİF GÖNDERİN !!
Kaz ciğeri tarifi ve Yapılışı Ahmet Usta
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder