30 Temmuz 2014 Çarşamba

Akçaabat Köftesi Tarifi Köfte tarifleri Ahmet Usta

Akçaabat Köftesi Tarifi Köfte tarifleri Ahmet Usta


Mazemeler :


1 kg Akçaabat Köftesi Kıyması (700 gr. dana ön but eti kıyması + 200 gr döş kıyması + 100 gr böbrek ya da işkembe yağı + 5-6 diş sarmısak + 4 dilim Trabzon Ekmeği içi),


bir tutam böbrek yağıAKCAABAT KÖFTESİ TARİFİ


1 adet domates


4 adet sivri biber


4 dilim Trabzon Ekmeği


Hazırlanışı :


Akçaabat Köftesi Kıymasını bir tepsiye yayın ve hafifçe tuzlayın.


Bir top kıymayı alıp avuçlarınız arasında yaklaşık 4-5 cm çapında bir silindir yapın. Silindirleri yan yana bir birine eymeyecek biçimde tepsinize dizin.


Sonra bu silindirlerden ister bıçak ile isterseniz yine elle kopartarak bir tutam alın ve yassı köfte yapar gibi köftelerinizi hazırlayın.


Bu köfte “kömür ateşinde” mükemmel olur


Afiyet Olsun !!


 


  • akçaabat köftesi tarifi

  • oktay usta akçaabat köftesi tarifi

  • inegöl köftesi tarifi

  • tekirdağ köftesi tarifi

  • resimli akçaabat köftesi tarifi

  • akçaabat köftesi nerede yenir

  • akçaabat köftesi nasıl yapılır

 


ilgili Yemek Tarifleri


Kolay Yemek Tarifleri


Pasta  Tarifleri


Lütfen Kaz ciğeri tarifi ve Yapılışı Ve Yorumunuzu Yazınız !!


SİZ DE TARİF GÖNDERİN !!


FACEBOOK :  


GOOGLE :Ahmet YILDIRIM 


 



Akçaabat Köftesi Tarifi Köfte tarifleri Ahmet Usta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder