Akçaabat Köftesi Tarifi Köfte tarifleri Ahmet Usta
Mazemeler :
1 kg Akçaabat Köftesi Kıyması (700 gr. dana ön but eti kıyması + 200 gr döş kıyması + 100 gr böbrek ya da işkembe yağı + 5-6 diş sarmısak + 4 dilim Trabzon Ekmeği içi),
1 adet domates
4 adet sivri biber
4 dilim Trabzon Ekmeği
Hazırlanışı :
Akçaabat Köftesi Kıymasını bir tepsiye yayın ve hafifçe tuzlayın.
Bir top kıymayı alıp avuçlarınız arasında yaklaşık 4-5 cm çapında bir silindir yapın. Silindirleri yan yana bir birine eymeyecek biçimde tepsinize dizin.
Sonra bu silindirlerden ister bıçak ile isterseniz yine elle kopartarak bir tutam alın ve yassı köfte yapar gibi köftelerinizi hazırlayın.
Bu köfte “kömür ateşinde” mükemmel olur
Afiyet Olsun !!
- akçaabat köftesi tarifi
- oktay usta akçaabat köftesi tarifi
- inegöl köftesi tarifi
- tekirdağ köftesi tarifi
- resimli akçaabat köftesi tarifi
- akçaabat köftesi nerede yenir
- akçaabat köftesi nasıl yapılır
ilgili Yemek Tarifleri
- Bolu köftesi tarifi ve yapılışı Ahmet Usta
- ZEYTINLI KURU MEYVELI KUZU SIRTI
- TEKIRDAG KOFTESI
- SUSAMLI KUZU SALATASI
- SULTAN BONFILE SARMA
Kolay Yemek Tarifleri
Pasta Tarifleri
- Bolu Gözlemesi tarifi ve yapılışı Ahmet Usta
- Armut Tatlısı Tarifi
- Ay Çörek tarifi
- Ahududulu Pasta Tarifi
- Cheesecake
Lütfen Kaz ciğeri tarifi ve Yapılışı Ve Yorumunuzu Yazınız !!
Akçaabat Köftesi Tarifi Köfte tarifleri Ahmet Usta
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder