15 Ağustos 2014 Cuma

Badem Soslu Hindi Tarifi Ahmet Usta

Mazemeler :


  • 4 adet  Hindi Bonfile (5×2,5 cm ebatlarında doğranmış)

  • 2 çorba kaşığı tereyağı

  • 7 çorba kaşığı zeytinyağı

  • 1 adet orta boy soğan (iri doğranmış)

  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil

  • 3 diş sarımsak (soyulmuş)

  • 200 gr badem (soyulmuş)

  • 1 adet büyük boy etli kırmızıbiber (iri doğranmış)

  • 1 çorba kaşığı kimyon

  • 2 çorba kaşığı kişniş

  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal

  • 1/2 çay kaşığı arnavut biberi

  • 1/2 tatlı kaşığı tuz

  • 175 ml su

  • 3 adet yıldız anason

  • 2 çorba kaşığı limon suyu

  • Tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)

Hazırlanışı :


Tereyağı ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtıp, etleri ekleyin. 5 dak. soteleyip, bir tabağa alın.


 


Soğan, zencefil, sarımsak, 160 gr badem, etli kırmızıbiber, kimyon, kişniş, zerdeçal, arnavut biberi ve tuzu pürüzsüz bir salça kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin.


 


Kalan zeytinyağını derin bir tava ya da tencerede ısıtıp, karışımı ilave edin ve 10-12 dak. pişirin.


 


Tencereye etleri, suyu, yıldız anasonu, limon suyunu ve karabiberi katıp, kapağını kapatın. Ateşi kısıp, etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 22 dak. pişirin.


 


Pişirdiğiniz etleri servis tabağına alın. Kalan bademleri serperek sıcak servis yapın.


Afiyet Olsun..


 


  • oktay usta hindi tarifi

  • fırında hindi tarifi

  • hindi sote

  • hindi yemekleri

  • hindi nasıl yapılır

  • hindi yapılışı

  • hindi köftesi

  • fırında hindi but

 


 



Badem Soslu Hindi Tarifi Ahmet Usta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder