17 Ağustos 2014 Pazar

Kuzu Elbasan Tava Tarifi Ahmet Usta

Kuzu Elbasan Tava Tarifi Ahmet Usta


Malzemeler :Kuzu Elbasan Tava Tarifi  


 


  • 500 gr kuzu but

  • 30 gr tereyağı

  • 2 soğan

  • 2 su bardağı sıcak su

Sos İçin


 


  • 30 gr tereyağı

  • 2 yemek kaşığı un

  • 5 yemek kaşığı süzme yoğurt

  • 2 yumurta sarısı

  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı :


 


Geniş bir tencerede tereyağını eritin. Etleri ilave edip suyunu çekene kadar kavurun Soğanların kabuklarını soyup piyaz şeklinde doğrayın ve kavurmakta olduğunuz ete ilave edin. Soğanlar pembeleşince küp küp doğranmış domates ve sıcak suyu ekleyin.


Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirmeye devam edin.


 


Sos için, derin bir tavada tereyağını eritin.


Unu ilave edip pişmekte olan etin 1 çay bardağı kadar suyunu alıp una ekleyin.


Sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın Çırpılmış yoğurt ve yumurta sarılarını ilave edip karıştırdıktan sonra ocaktan hemen alın.


Eti suyu ile birlikte fırın tepsisine alın. Yoğurtlu sosu üzerinde gezdirerek dökün.


Kaşar peyniri serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında etlerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.


 


Afiyet Olsun !


 


  • elbasan tava et tarifi

  • kuzu elbasan tava yemek tarifleri

  • kuzu elbasan tava tarifi tarifleri

  • kefal tava

  • tavuklu elbasan tava tarifi

  • kolay elbasan tava tarifi

  • resimli elbasan tava tarifi

  • tavuk elbasan tava tarifi

 


ilgili Yemek Tarifleri


Kolay Yemek Tarifleri


Pasta  Tarifleri


Lütfen Kuzu Elbasan Tava Tarifi ve Nasıl Yapılır Ve Yorumunuzu Yazınız !!


SİZ DE TARİF GÖNDERİN !!


FACEBOOK :  


GOOGLE :Ahmet YILDIRIM


 



Kuzu Elbasan Tava Tarifi Ahmet Usta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder