Kuzu Elbasan Tava Tarifi Ahmet Usta
- 500 gr kuzu but
- 30 gr tereyağı
- 2 soğan
- 2 su bardağı sıcak su
Sos İçin
- 30 gr tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı :
Geniş bir tencerede tereyağını eritin. Etleri ilave edip suyunu çekene kadar kavurun Soğanların kabuklarını soyup piyaz şeklinde doğrayın ve kavurmakta olduğunuz ete ilave edin. Soğanlar pembeleşince küp küp doğranmış domates ve sıcak suyu ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Sos için, derin bir tavada tereyağını eritin.
Unu ilave edip pişmekte olan etin 1 çay bardağı kadar suyunu alıp una ekleyin.
Sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın Çırpılmış yoğurt ve yumurta sarılarını ilave edip karıştırdıktan sonra ocaktan hemen alın.
Eti suyu ile birlikte fırın tepsisine alın. Yoğurtlu sosu üzerinde gezdirerek dökün.
Kaşar peyniri serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında etlerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun !
- elbasan tava et tarifi
- kuzu elbasan tava yemek tarifleri
- kuzu elbasan tava tarifi tarifleri
- kefal tava
- tavuklu elbasan tava tarifi
- kolay elbasan tava tarifi
- resimli elbasan tava tarifi
- tavuk elbasan tava tarifi
ilgili Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
Pasta Tarifleri
- Profiterol tarifi Bolulu Ahmet Usta
- Ahududulu Pasta Tarifi Ahmet Usta
- Bolu Gözlemesi tarifi ve yapılışı Ahmet Usta
- Armut Tatlısı Tarifi
- Ay Çörek tarifi
Lütfen Kuzu Elbasan Tava Tarifi ve Nasıl Yapılır Ve Yorumunuzu Yazınız !!
Kuzu Elbasan Tava Tarifi Ahmet Usta
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder