Dalyan Köfte Tarifi Bolulu Ahmet Usta
- 750 gr dana kıyması
- 1-2 soğan
- 2-3 dilim bayat ekmek içi
- 3 yumurta (2 tanesi katı kıvamda haşlanmış)
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 havuç (haşlanmış)
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
- Tuz
- karabiber
Hazırlanışı :
Geniş bir kâseye kıymayı, rendelenmiş soğanı, ıslatılıp iyice sıkılmış ve ufalanmış ekmeği, 1 yumurtanın akını (sarısını üzerine kullanılacak), tuz, karabiber ve kimyonu koyup, tüm malzeme iyice birbiriyle özleşinceye kadar yoğurun. 15-20 dakika buzdolabında dinlendirip tekrar yoğurun.
Fırını 185 derecede ısıtın.
Orta boy bir fırın tepsisini margarin ile yağlayın.
Yoğurduğunuz harcı uzunlamasına yuvarlayarak silindir haline getirip tepsiye koyun, elinizle bastırarak yaklaşık 1,5- 2 parmak kalınlığında incelterek tepsiye yayın.
Tam ortasına yine uzunlamasına haşlanmış iki yumurtayı, havucu ve bezelyeyi yerleştirin.
Elinizi ıslatarak, yaydığınız köfteleri iki kenarı üstte birleşecek şekilde silindir haline getirin.
Birleşme yerlerini iyice kapatın.
Üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürüp, küçük parçalar halinde kalan tereyağını koyun.
Fırının orta rafında nar gibi oluncaya kadar pişirin, dilimleyerek servis yapın
Arzu ederseniz 1 çorba kaşığı salça, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay bardağı su ve tuzla bir sos hazırlayıp 6-7 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra köftenin üzerine gezdirebilirsiniz.
Afiyet olsun
- dalyan köfte tarifi oktay usta
- dalyan köfte nasıl yapılır
- dalyan köfte tarifi resimli
- dalyan köfte yapılışı
- dalyan köfte yapımı
- dalyan köfte yemek tarifi
- yumurtasız dalyan köfte tarifi
- dalyan köfte tarifi oktay usta yemek tarifleri
ilgili Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
Pasta Tarifleri
- Ahududulu Pasta Tarifi Ahmet Usta
- Bolu Gözlemesi tarifi ve yapılışı Ahmet Usta
- Armut Tatlısı Tarifi
- Ay Çörek tarifi
- Ahududulu Pasta Tarifi
Lütfen Krep Tarifi ve Nasıl Yapılır Ve Yorumunuzu Yazınız !!
Dalyan Köfte Tarifi Bolulu Ahmet Usta
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder