3 Haziran 2014 Salı

AĞLAYAN KEK TARİFİ

Malzemeler :AĞLAYAN KEK1


  • 4 tane yumurta

  • 3 kahve fincanı şeker

  • 3 kahve fincanı un

  • 1,5 yemek kaşığı kakao

  • 2 yemek kaşığı süt

  • 1 paket kabartma tozu

  • Üzerine dökmek için, 1 çay fincanı süt.

  • Kreması :

  • 1 çay fincanı, süt

  • 1 paket krem şanti

  • sosu için :

  • 1 çay fincanı, süt

  • 1 yemek kaşığı un

  • 1 çay fincanı, su

  • 1 yemek kaşığı kakao.

  • Üzerine serpmek için: Hindistancevizi ve fıstık

Hazırlanışı :


Karıştırma kabına, şekeri alalım, üzerine yumurtaları kıralım köpürene kadar çırpalım. Daha sonra, sütü, kakao ilave edelim çırpmaya devam edelim. Geniş bir kapta, un ve kabartma tozunu harmanlayalım ve karıştırma kabına alalım cırpmaya devam edelim. Hafif yağlanmış tepsiye harcı dökelim, 175 derece ısıda, yarım saat pişirelim. Kek pişince, tepsiyi cıkaralım, üzerine 1 çay fincanı, gezdirerek dökelim ve keki soğumaya bırakalım. Biz bu arada, sosunu hazırlayalım, bunun için sütü, tencereye alalım, üzerine unu, suyu ve kakaoyu alalım karıştırarak pişirelim. Krem şantiyi, süt ile çırpalım, kekin üzerine yayalım. Soğuyan sosuda kekin üzerine yayalım, buzdolabında bir süre bekletelim. Daha sonra dilimleyerek servise sunabiliriz. Afiyet olsun. Ahmet Usta.



AĞLAYAN KEK TARİFİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder