6 Haziran 2014 Cuma

Osmanlı Çileği Reçeli

Osmanlı Çileği Reçeli


 


Mazemeler : Osmanlı Çileği Reçeli

1 kg osmanlı çileği

1 kg toz şeker

1 limon


HAZIRLANIŞI:

Çilekleri ayıklayıp yıkıyoruz.

Tencereye önce çilekleri koyuyoruz, üzerine toz şekeri döküyoruz ve bir gece önceden bu şekilde bekletiyoruz.

Ertesi gün tencereyi ocağa alıp altını açıyoruz.

Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alıp 1 saat pişiriyoruz.

40 dakika sonra limonun sıkıyoruz. 20 dakika daha pişirince altını kapatıyoruz.

Rengi koyulaşırsa tenceresiyle soğuk suya oturtuyoruz.


Afiyet Olsun.


  • dağ çileği reçeli

  • dağ çileği reçeli satış

  • çilek reçeli oktay usta

  • ev yapımı çilek reçeli

  • vişne reçeli

  • kayısı reçeli

  • çilek reçeli püf noktası

  • çilek reçeli portakal ağacı


Osmanlı Çileği Reçeli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder