Osmanlı Çileği Reçeli
Mazemeler :
1 kg osmanlı çileği
1 kg toz şeker
1 limon
HAZIRLANIŞI:
Çilekleri ayıklayıp yıkıyoruz.
Tencereye önce çilekleri koyuyoruz, üzerine toz şekeri döküyoruz ve bir gece önceden bu şekilde bekletiyoruz.
Ertesi gün tencereyi ocağa alıp altını açıyoruz.
Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alıp 1 saat pişiriyoruz.
40 dakika sonra limonun sıkıyoruz. 20 dakika daha pişirince altını kapatıyoruz.
Rengi koyulaşırsa tenceresiyle soğuk suya oturtuyoruz.
Afiyet Olsun.
- dağ çileği reçeli
- dağ çileği reçeli satış
- çilek reçeli oktay usta
- ev yapımı çilek reçeli
- vişne reçeli
- kayısı reçeli
- çilek reçeli püf noktası
- çilek reçeli portakal ağacı
Osmanlı Çileği Reçeli
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder