- Yarım kg. pirinç
- 1 kg kuzu kuşbaşı et
- 1 büyük soğan
- 200 gr mantar (içi kızıl veya Kanlıca mantarı)
- 2 domates
- 150 gr tereyağı
- Tuz, Karabiber
- 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
- 1 demet dereotu
Hazırlanışı :
Kuşbaşı et bir tencerede kendi suyunu verip çekinceye kadar normal ocak ateşinde pişirilir.
50 gram tereyağı ve doğranmış soğan ilave edilip birlikte kavrulur.
Mantar ve kuşbaşı doğranmış domatesler ilave edilip kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirilir.
Başka bir tencerede 10 dakika ıslatılmış pirinç kavrulur ve etli harç ilave edilir.
Üzerine su, tuz ve karabiber eklenir.
Pilav pişince tencere bir bezle sarılarak 2 saat demlendirilir.
Demlenen pilav yuvarlak servis tabağına ters çevrilir ve üzerine bir su bardağı iri kıyılmış ceviz ve kıyılmış dere otu yayılır ve servis edilir.
Afiyet olsun
Mengen Pilavı Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder