25 Mayıs 2014 Pazar

Armut Tatlısı Tarifi

Malzemeler :ARMUT TATLISI


  • 3 sert armut

  • 500 ml su

  • 250 gr şeker

  • 1 limon

  • 1 portakal

  • 2 tarçın çubuğu

  • 3 top vanilyalı dundurma

HAZIRLANIŞI :


Limon ve portakalın sadece sarı ve turuncu kısımlarını bıçak yada soyacak ile alın ve sularını sıkın. Armutları soyun.

Su, şeker, limon ve portakal suyu,tarçın çubuğu ve meyve kabuklarını tencereye alın ve şeker eriyene kadar karıştırın,kaynamaya başlayınca altını kısın ve armutları bu suda biraz yumuşayana kadar pişirin (çok yumuşayıp parçalanmamalı,şeklini korumalı)

Yumuşayan armutları tencereden çıkarın ve soğumaya alın.

Tabakta dik durabilmesi için altını hafif kesin üzerine pişirdiğiniz aromalı sudan 1 çorba kaşığı dökün,vanilyalı dondurma ile servis edin.



Armut Tatlısı Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder