24 Mayıs 2014 Cumartesi

Patates Bastı Tarifi

Malzemeler:  Patates Bastı Tarifi


  • Patates 1 kg

  • Soğan 1 adet

  • 1,5 Çorba kaşığı zeytinyağı

  • Domates 2 adet olgun

  • 250 gr Kıyma veya kuşbaşı et

  • Tuz

HAZIRLANIŞI :

Ayıkladığınız soğanları, yağı ve eti zeytinyağlı tarifi ni hazırlayacağınız tencereye koyun. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.

Domateslerinizi doğrarken kabuğunu soyun ve rendeleyin.

1-2 defa karıştırdıktan sonra yıkanıp ufak ufak doğranmış patateslerinizi tencereye koyun.

Bol bol su veya et suyu koyarak iyice pişirin. Tuzu ilave edin ve yağına kalıncaya dek pişirin. Afiyet olsun…



Patates Bastı Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder