25 Mayıs 2014 Pazar

Izgara Bonfile Tarifi

Izgara bonfile – 2 adet 160’ar gr dana bonfile.


Kasabınıza kestirdiğiniz 160 gr’lık bonfileyi çok az dövdürün ve yaklaşık 3 cm kalınlığında bir bonfile halinde tuz karabiber taze kekik , biberiye ve zeytinyağı ile ovun ve en az 12 saat marinasyonda bekletin.

İzli tavada damak tadınıza göre pişirin.

Orta pişmişten fazla pişen etler ister istemez sertleşir.tadı en iyi orta az ya da orta pişmişten alınabilir.

Etin suyunu kaçırmamak için tavanıızn ısı ayarıyla çok oynamayın ve etinizi mümkün olduğu kadar az çevirin.

El deneyi ile etin nasıl piştiğini de kontrol edebilirsiniz.

Sağ elinizin baş parmağını işaret parmağınız ile birleştirin.

Sol elinizle sağ elinizin baş parmağınızın elinize bağlanan etli kısmına dokunun. İşte o yumuşaklık etin az pişme yumuşaklığıdır..

Sonra yine sağ elinizin baş parmağı ile sağ elinizin orta parmağına dokunun.

Bu sefer baş parmağın elinize bağlandığı yerdeki sertlik orta pişmiş, inci parmağınız bastırdığınız yerdeki sertlik orta iyi , küçük parmağınıza bastırdığınız zamandaki sertlik ise iyi pişmiş et ayarıdır. Afiyet Olsun.



Izgara Bonfile Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder