25 Mayıs 2014 Pazar

Simit kebabı tarifi

MALZEMELER: Simit kebabı tarifi


  • 1 kg az yağlı zırh kıyması

  • 1 su bardağı ince bulgur

  • 1 su bardağı ılık su

  • 1 baş sarımsak

  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber

  • 1 tatlı kaşığı kimyon

  • 2 tatlı kaşığı kuru nane

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • Tuz

HAZIRLANIŞI :

Simit ılık su ıslatılıp 15-20 dakika bekletilir.

Sarımsaklar ayıklanıp rondodan geçirilir.

Diğer malzemeler eklenip iyice yoğurulur.

Hazırlanan kebap karışımından avuç içi büyüklüğünde alınıp şişe geçirilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında ya da mangalda pişirilir.


Afiyet olsun



Simit kebabı tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder