- 1 kg az yağlı zırh kıyması
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı ılık su
- 1 baş sarımsak
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
HAZIRLANIŞI :
Simit ılık su ıslatılıp 15-20 dakika bekletilir.
Sarımsaklar ayıklanıp rondodan geçirilir.
Diğer malzemeler eklenip iyice yoğurulur.
Hazırlanan kebap karışımından avuç içi büyüklüğünde alınıp şişe geçirilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında ya da mangalda pişirilir.
Afiyet olsun
Simit kebabı tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder