25 Mayıs 2014 Pazar

Hindi Kavurma Tarifi

Mazemeler :Hindi Kavurma Tarifi


  • 1 kg Banvit Hindi Kalça Kuşbaşı

  • 300 ml su (kaynar)

  • 90 ml zeytinyağı

  • 2 adet soğan (4’e kesilmiş,katları ayrılmış)

  • 2 diş sarımsak (iri doğranmış)

  • 2 adet defne yaprağı

  • 3 adet karanfil

  • 1 çorba kaşığı kekik

Hazırlanışı :

Zeytinyağından 1 çorba kaşığı ayırın. Su ve kalan zeytinyağını, kısık ateşte kaynama noktasına kadar ısıtıp, etleri katın. Hızlı ateşte karıştırarak, kaynama noktasına kadar tekrar ısıtın.


Soğan, sarımsak, defne ve karanfili ilave edin. Hızlı ateşte ve karıştırarak, etler suyu çekinceye kadar, yaklaşık 15- dak. pişirin.


Kekik ve ayırdığınız 1 çorba kaşığı zeytinyağını katıp, harmanlayın. Sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun.



Hindi Kavurma Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder