Mazemeler :
- 2 Adet portakal kabuğu rendesi
- 1 Adet yumurta
- 3 Çorba kaşığı süt
- ½ Su bardağı pudra şekeri
- 4 Adet milföy hamuru
- 1 Su bardağı ceviz içi
Hazırlanışı :
Milföy hamurlarını buzdolabından çözülmeleri için bekletin.
Ceviz içini pudra şekeri ile birlikte mutfak robotuna koyup iyice karıştırın. Daha sonra bu karışıma portakal kabuğu rendesi ve bir yumurtanın akını ilave edin.
Çözülmüş olan her bir hamur parçasının üzerine iki yemek kaşığı hazırladığınız harçtan koyun. Hamurları bir köşesinden yuvarlamaya başlayıp ay şeklini verin.
Süt ve yumurta sarısını karıştırıp, fırça yardımı ile üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış kızgın fırında 25-30 dakika pişirin. Pudra şekeri ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun.
- ay çöreği tarifi
- tatlıçöreği oktay usta
- ay çöreği yapılışı
- ay çöreği
- ay peynirli ay çöreği
- tuzlu ay çöreği
- patatesli ay çöreği tarifi
- kıymalı ay çöreği
Bunlarda İlginizi Çekebilir :
Kuzu Haşlama tarifi Ahmet usta
Sufle Tarifi Çok Güzel 5 Yıldızlı
Bizim Uzman Tavsiyesi
- Ciğer Sarma tarifi
- Kuzu Haşlama tarifi Ahmet usta
- Mantarlı risotto tarifi
- Kuzu Kapama Tarifi Resimli ( Pazılı )
- Sırniki tarifi
- Meftune Tarifi
- Kestaneli Hindi Tarifi
- İçli Köfte Tarifi Osman Usta
- HIDIRELLEZ YAHNİSİ TARİFİ
- İç Pilavlı Hindi Tarifi Ahmet Usta
Top 4 Yemek Tarifleri | Yemek Slayt |
Yeni Yemek Tarifleri
- Balık Pilaki Tarifi
- Cevizli Kadayıf Rulosu Tarifi
- Ayran Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır – Nasıl Pişirilir
- Ciğer Sarma tarifi
- ARTAN KEKLERİNİZDEN TRUFF
- Zeytinyağlı mantar sote Tarifi Nasıl Yapılır – Nasıl Pişirilir
- ay çöreği tarifi
- Kuzu Haşlama tarifi Ahmet usta
- Coco Star Kek Tarifi Ahmet Usta
- inegöl köfte tarifi Ahmet Usta
ay çöreği tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder