4 Aralık 2014 Perşembe

ay çöreği tarifi

CEVİZLİ AY ÇÖREĞİ inegöl köfte tarifi Ahmet Usta


Mazemeler :


  • 2 Adet portakal kabuğu rendesi

  • 1 Adet yumurta

  • 3 Çorba kaşığı süt

  • ½ Su bardağı pudra şekeri

  • 4 Adet milföy hamuru

  • 1 Su bardağı ceviz içi

Hazırlanışı :

Milföy hamurlarını buzdolabından çözülmeleri için bekletin.

Ceviz içini pudra şekeri ile birlikte mutfak robotuna koyup iyice karıştırın. Daha sonra bu karışıma portakal kabuğu rendesi ve bir yumurtanın akını ilave edin.

Çözülmüş olan her bir hamur parçasının üzerine iki yemek kaşığı hazırladığınız harçtan koyun. Hamurları bir köşesinden yuvarlamaya başlayıp ay şeklini verin.

Süt ve yumurta sarısını karıştırıp, fırça yardımı ile üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış kızgın fırında 25-30 dakika pişirin. Pudra şekeri ile süsleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun.


  • ay çöreği tarifi

  • tatlıçöreği oktay usta

  • ay çöreği yapılışı

  • ay çöreği

  • ay peynirli ay çöreği

  • tuzlu ay çöreği

  • patatesli ay çöreği tarifi

  • kıymalı ay çöreği

 


Bunlarda İlginizi Çekebilir :


Kuzu Haşlama tarifi Ahmet usta


Sufle Tarifi Çok Güzel 5 Yıldızlı


SİZ DE TARİF GÖNDERİN !!


Bizim Uzman Tavsiyesi 


 



 





Top 4 Yemek Tarifleri



Yemek Slayt


Yeni Yemek Tarifleri


 




ay çöreği tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder