HAZIRLANIŞI:
Eti iri iri kuşbaşı şeklinde doğruyoruz. Tencerede kaynayan suya etleri koyarak bir taşım kaynatıyoruz.Köpüklü, koyu renk suyunun çıkmasını bekliyoruz.Köpüğü çıkıp ortada toplanınca tencereyi ocaktan alıyoruz.Köpüğünü alarak etleri süzüyoruz ve sudan geçiriyoruz.Ayrı bir tencereye sıvıyağı döküyoruz. İnce doğranmış soğan ve sarımsağı tencerede kavuruyoruz.
Defne yaprağını ilave ediyoruz.Unu ve salçayı da ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.Önce soğuk suyla kıvamını açıyoruz. Sonra sıcak suyunu veriyoruz.
Kaynamasını beklemeden etleri ilave ediyoruz. Tane karabiberini atıyoruz. Kapağını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Pişen eti bir kasenin ya da tasın içine dolduruyoruz. Geniş bir tencereyle tasın ağzını kapatıp, tası tencerenin içinde ters çeviriyoruz.Pirinci iyice yıkıyoruz ve tasın kenarlarına pirinci döküyoruz. Pirincin üzerine tereyağını parça parça koyuyoruz. Et suyunu ve tuzunu döküyoruz. Biraz da sıvıyağ döküyoruz.
Pirincin boyunu geçecek kadar sıcak su veriyoruz. Bu esnada ortadaki tasın yukarı çıkmamasına dikkat ediyoruz. Kapağını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Patatesi soyuyoruz ve küp doğruyoruz. Patatesi yağda kızartıyoruz.Pilav pişince ortadaki kaseyi kaldırıyoruz. Etin ayırdığımız sosunu da etin üzerine döküyoruz. Kızarmış patatesleri etin üzerine dökerek servis ediyoruz.
Afiyet Olsun.
- tas kebap tarifi oktay usta
- tas kebabı
- oktay usta tas kebabı
- tas kebabinin tarifi
- et yemekleri
- sulu tas kebabı tarifi
- tas kebap tarifi resimli
- tas kebap tarifi video
Bunlarda İlginizi Çekebilir :
şeker hamurlu kurabiye tarifleri
Lütfen Fırında Piliç Tarifi ve Yapılışı Ve Yorumunuzu Yazınız !!
Bizim Uzman Tavsiyesi
- Yumurtalı Ekmek Tarifi
- Portakallı Çiçek Kereviz Tarifi
- Domatesli Pilav tarifi
- Ciğer Sarma tarifi
- Kuzu Haşlama tarifi Ahmet usta
- Mantarlı risotto tarifi
- Kuzu Kapama Tarifi Resimli ( Pazılı )
- Sırniki tarifi
- Meftune Tarifi
- Kestaneli Hindi Tarifi
Top 4 Yemek Tarifleri | Yemek Slayt |
Yeni Yemek Tarifleri
- Cevizli kek Tarifi Nasıl Yapılır – Nasıl Pişirilir
- TAS KEBAP Tarifi Nasıl Yapılır – Nasıl Pişirilir
- Fıstıklı Hindistan Cevizli Küp Kek Tarifi
- Kuru Bamya Tarifi Nasıl Yapılır – Nasıl Pişirilir
- Nohutlu Tarhana Çorbası Tarifi- Nasıl Yapılır- Nasıl Pişirilir
- muhallebili kadayıf tatlısı tarifi
- Mercimek Köftesi Tarifi
- sandal börek tarifleri
- şeker hamurlu kurabiye tarifleri
- Yalancı Profiterol (Elmalı Bisküvili Toplar)
- mercimekli pilav
TAS KEBAP Tarifi Nasıl Yapılır – Nasıl Pişirilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder