6 Aralık 2014 Cumartesi

Frenk Üzümlü Çikolatalı Tart tarifi

Malzemeler:Frenk Üzümlü Çikolatalı Tart Tarifi FENER BALIĞI Tarifi Nasıl Yapılır Nasıl Pişirilir


  • 1,5 Su B. Un

  • 1 Çay B. Pudra Şekeri

  • 2 Çorba K. Tereyağı

  • 1 Çay K. Kabartma Tozu

  • 1 Pk. Vanilya

Dolgusu İçin:


  • 2 Su B. Krema

  • 2 Çorba K. Esmer Şeker

  • 1 Çorba K. Tereyağı

  • 150 Gr. Bitter Çikolata

Üzeri İçin:


  • 1 Kase Köpürtülmüş Şanti

  • Rende Çikolata

  • Frenk Üzümü

Hazırlanışı:

Dolgusu için, kremayı küçük bir tencereye koyup ocağın üzerine alıyoruz. Tereyağı ve toz şekeri

ekliyoruz. Tahta bir kaşık ile karıştırıyoruz. Krema iyice kaynadıktan sonra altını kapatıp bitter çikolatayı

ekliyoruz.

Çikolata eriyene kadar karıştırıyoruz. Eridikten sonra kremayı ılımaya bırakıyoruz. Tart hamuru için,

unu, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu karıştırma kabına koyup karıştırıyoruz.

Ortasına havuz açıyoruz. Oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağını ortasına koyuyoruz. Bir çay

bardağı suyu azar azar dökerek hamuru yoğuruyoruz. Hamuru bütün bir şekilde merdane ile açıp

yağlanmış tart kalıbının tabanına koyuyoruz.

Kalıbın dışında kalan hamurları bıçak ile kesiyoruz. Çatalla hamurun muftelif yerlerine delikler açıyoruz

kabarmaması için. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.

Pişen tart fırından çıkıp soğuduktan sonra ılıyan kremasını üzerine döküyoruz. Dolgusunun donması

için buzlukta en az 2-3 saat bekletiyoruz.


Afiyet Olsun.


  • turta tarifi

  • tatlı tarifleri

  • elmalı turta

  • kurabiye tarifleri

  • elmalı pasta tarifi

  • elmalı pay tarifi

  • elmali turta tarifi

Bunlarda İlginizi Çekebilir :


Tavuk Köftesi tarifi


Şekerpare Tarifi ve yapılışı


SİZ DE TARİF GÖNDERİN !!


Bizim Uzman Tavsiyesi 


 



 





Top 4 Yemek Tarifleri



Yemek Slayt


Yeni Yemek Tarifleri


 




Frenk Üzümlü Çikolatalı Tart tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder