7 Aralık 2014 Pazar

İSLİM KEBABI (BALIKTAN) Tarifi- Nasıl Yapılır- Nasıl Pişirilir

Mazemeler :İSLİM KEBABI BALIKTAN FRANSIZ USULÜ DANA ÇİĞERİ Tarifi Nasıl Yapılır – Nasıl Pişirilir


  • 1 adet mezgit

  • 2 adet patlıcan

  • 2’şer adet domates ve sivri biber

  • Sıvıyağ

  • 3 çorba kaşığı krema

  • 1 çay kaşığı köri

Hazırlanışı :

Mezgiti ayıklayıp, kılçığını çıkarın ve küp şeklinde doğrayın. Patlıcanı alacalı soyup, uzunlamasına dilimleyin.

Acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin ve suyunu sıkın.

Daha sonra patlıcan dilimlerini sıvıyağda kızartın. 2 dilim patlıcanı (+) şeklinde üst üste koyun ve ortasına küp doğranmış mezgit yerleştirip sarın. Ters çevirip orta büyüklükte bir güveç kabına koyun. Kalan patlıcan dilimlerini de aynı şekilde hazırlayın.

Diğer taraftan krema ve köriyi bir tavaya alın ve 2-3 dakika kaynatın.

Hazırladığınız sosu balıklı islim kebabının üzerine döküp, ince doğranmış domates ve sivri biberi yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8-10 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun.


  • etli islim kebabı

  • oktay usta islim kebabi

  • islim kebabı nasıl yapılır

  • kürdan kebabı tarifi

  • islim kebabi tarifi videolu

  • islim kebabi yapilisi tarifi

  • islim kebabı tarifi resimli

  • islim kebabı oktay usta

 


Bunlarda İlginizi Çekebilir :


Tavuk Köftesi tarifi


Şekerpare Tarifi ve yapılışı


SİZ DE TARİF GÖNDERİN !!


Bizim Uzman Tavsiyesi 


 



 





Top 4 Yemek Tarifleri



Yemek Slayt


Yeni Yemek Tarifleri


 




İSLİM KEBABI (BALIKTAN) Tarifi- Nasıl Yapılır- Nasıl Pişirilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder