- 1 adet mezgit
- 2 adet patlıcan
- 2’şer adet domates ve sivri biber
- Sıvıyağ
- 3 çorba kaşığı krema
- 1 çay kaşığı köri
Hazırlanışı :
Mezgiti ayıklayıp, kılçığını çıkarın ve küp şeklinde doğrayın. Patlıcanı alacalı soyup, uzunlamasına dilimleyin.
Acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin ve suyunu sıkın.
Daha sonra patlıcan dilimlerini sıvıyağda kızartın. 2 dilim patlıcanı (+) şeklinde üst üste koyun ve ortasına küp doğranmış mezgit yerleştirip sarın. Ters çevirip orta büyüklükte bir güveç kabına koyun. Kalan patlıcan dilimlerini de aynı şekilde hazırlayın.
Diğer taraftan krema ve köriyi bir tavaya alın ve 2-3 dakika kaynatın.
Hazırladığınız sosu balıklı islim kebabının üzerine döküp, ince doğranmış domates ve sivri biberi yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8-10 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun.
- etli islim kebabı
- oktay usta islim kebabi
- islim kebabı nasıl yapılır
- kürdan kebabı tarifi
- islim kebabi tarifi videolu
- islim kebabi yapilisi tarifi
- islim kebabı tarifi resimli
- islim kebabı oktay usta
Bunlarda İlginizi Çekebilir :
Tavuk Köftesi tarifi
Şekerpare Tarifi ve yapılışı
Bizim Uzman Tavsiyesi
- Ciğer Sarma tarifi
- Kuzu Haşlama tarifi Ahmet usta
- Mantarlı risotto tarifi
- Kuzu Kapama Tarifi Resimli ( Pazılı )
- Sırniki tarifi
- Meftune Tarifi
- Kestaneli Hindi Tarifi
- İçli Köfte Tarifi Osman Usta
- HIDIRELLEZ YAHNİSİ TARİFİ
- İç Pilavlı Hindi Tarifi Ahmet Usta
Top 4 Yemek Tarifleri | Yemek Slayt |
Yeni Yemek Tarifleri
- KALBURA BASTI Tarifi – Nasıl Yapılır- Nasıl Pişirilir
- İSLİM KEBABI (BALIKTAN) Tarifi- Nasıl Yapılır- Nasıl Pişirilir
- krem şokola tarifi
- KABAK TATLISI Tarifi- Nasıl Yapılır – Nasıl Pişirilir
- HAŞŞAŞLI REVANİ Tarifi Nasıl Yapılır – Nasıl Pişirilir
- İzmir Köfte Tarifi- Nasıl Yapılır- Nasıl Pişirilir
- Havuçlu Kek Tarifi
- Ev Yapımı İskender Tarifi
- Gökkuşağı Tatlısı tarifi
- FRANSIZ USULÜ DANA ÇİĞERİ Tarifi Nasıl Yapılır – Nasıl Pişirilir
İSLİM KEBABI (BALIKTAN) Tarifi- Nasıl Yapılır- Nasıl Pişirilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder