6 Aralık 2014 Cumartesi

FRANSIZ USULÜ DANA ÇİĞERİ Tarifi Nasıl Yapılır – Nasıl Pişirilir

Malzemeler:fransiz usulu danacigeri Fırınlanmış Kabuklu Patates Tarifi Nasıl Yapılır Nasıl Pişirilir


  • 100 gram margarin

  • 1 çay kaşığı tatlı kırmızıbiber

  • Biraz un

  • 1 tatlı kaşığı biberiye

  • 2 diş sarımsak

  • 2–3 yaprak adaçayı

  • 2 adet kuru soğan

  • 1/2 demet kıyılmış maydanoz

  • 500 gram domates

  • 1/2 çay kaşığı toz şeker

  • 600 gram dana ciğeri

  • Yeterince Tuz ve karabiber

  • 1 yemek kaşığı domates salçası

  • 2 yemek kaşığı sirke

Hazırlanışı:

Ciğeri ızgaralık olacak şekilde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın.


Sarımsağı ve soğanı soyup ince ince kıyın. Ciğerleri önce una bulayın, sonra kızgın yağda iki tarafını da sadece birer dakika kızartın.


Üzerlerine tuz ve karabiber serptikten sonra ciğer dilimlerini tabağa alın. Soğanı ve sarımsağı, ciğeri kızarttığınız tavaya atıp, aynı yağda kavurun. Sonra üzerlerine, domatesleri ve domates salçasını ilave edin. Kırmızı şarabıda ekledikten sonra 1,5 çay bardağı sıcak su katın.


Tuz, kırmızıbiber ve şeker ile tatlandırın. Ateşin altını iyice kısıp 10 dakika tıkırdatın.


Bu sürenin sonunda, kıyılmış ada çayı yapraklarını, biberiyeyi ve ciğerleri tavaya, sosun üzerine katın. 1–2 dakika da sosla beraber pişirin ve sıcak olarak servis yapın Afiyet Olsun.


  • dana ciğeri tarifi oktay usta

  • dana ciğeri nasıl yapılır

  • dana ciğeri yemekleri

  • dana sote

  • dana ciğeri kavurması

  • arnavut ciğeri tarifi tarifleri

  • arnavut ciğeri yemek tarifleri

  • arnavut ciğeri sote

Bunlarda İlginizi Çekebilir :


Tavuk Köftesi tarifi


Şekerpare Tarifi ve yapılışı


SİZ DE TARİF GÖNDERİN !!


Bizim Uzman Tavsiyesi 


 



 





Top 4 Yemek Tarifleri



Yemek Slayt


Yeni Yemek Tarifleri


 




FRANSIZ USULÜ DANA ÇİĞERİ Tarifi Nasıl Yapılır – Nasıl Pişirilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder