şekerpare için:
1 paket margarin, oda sıcaklığında
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı irmik
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 2 yumurta
- 4 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
şerbeti için:
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- yarım limonun suyu
üzerlerine:
- fındık içi
Şekerparelerin hazırlanması:
1. 1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. (unu her zamanki gibi azar azar ekleyin.)
2. Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin. Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirin.
3. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Şerbetin hazırlanması:
1. 3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın.
2. Ateşten alıp ılıtın.
3. Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin. 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin.
4. Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin.
- oktay usta şekerpare tarifi
- irmikli şekerpare tarifi
- irmiksiz şekerpare tarifi
- şekerpare tatlısı tarifi
- tatlı tarifleri
- şekerpare tarifi resimli
- kalburabastı tarifi
- revani tarifi
Bunlarda İlginizi Çekebilir :
Kuzu Haşlama tarifi Ahmet usta
Sufle Tarifi Çok Güzel 5 Yıldızlı
Bizim Uzman Tavsiyesi
- Ciğer Sarma tarifi
- Kuzu Haşlama tarifi Ahmet usta
- Mantarlı risotto tarifi
- Kuzu Kapama Tarifi Resimli ( Pazılı )
- Sırniki tarifi
- Meftune Tarifi
- Kestaneli Hindi Tarifi
- İçli Köfte Tarifi Osman Usta
- HIDIRELLEZ YAHNİSİ TARİFİ
- İç Pilavlı Hindi Tarifi Ahmet Usta
Top 4 Yemek Tarifleri | Yemek Slayt |
Yeni Yemek Tarifleri
- Şekerpare Tarifi ve yapılışı
- FIRN POŞETİNDE TAVUK ŞİŞ
- Fındıklı Kek Tarifi
- Fırınlanmış Kabuklu Patates Tarifi- Nasıl Yapılır- Nasıl Pişirilir
- FENER BALIĞI Tarifi – Nasıl Yapılır- Nasıl Pişirilir
- Fellah Köftesi Tarifi
- Balık Pilaki Tarifi
- Cevizli Kadayıf Rulosu Tarifi
- Ayran Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır – Nasıl Pişirilir
- Ciğer Sarma tarifi
Şekerpare Tarifi ve yapılışı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder