5 Aralık 2014 Cuma

Şekerpare Tarifi ve yapılışı

MALZEMELER:Şekerpare Ciğer Sarma tarifi


şekerpare için:


1 paket margarin, oda sıcaklığında


  • 1 su bardağı pudra şekeri

  • 4 yemek kaşığı irmik

  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi

  • 2 yumurta

  • 4 su bardağı un

  • 1 paket vanilya

  • 1 paket kabartma tozu

şerbeti için:


  • 3 su bardağı şeker

  • 4 su bardağı su

  • yarım limonun suyu

üzerlerine:


  • fındık içi

Şekerparelerin hazırlanması:

1. 1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. (unu her zamanki gibi azar azar ekleyin.)


2. Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin. Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirin.


3. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.


Şerbetin hazırlanması:

1. 3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın.


2. Ateşten alıp ılıtın.


3. Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin. 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin.


4. Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin.


 


  • oktay usta şekerpare tarifi

  • irmikli şekerpare tarifi

  • irmiksiz şekerpare tarifi

  • şekerpare tatlısı tarifi

  • tatlı tarifleri

  • şekerpare tarifi resimli

  • kalburabastı tarifi

  • revani tarifi

Bunlarda İlginizi Çekebilir :


Kuzu Haşlama tarifi Ahmet usta


Sufle Tarifi Çok Güzel 5 Yıldızlı


SİZ DE TARİF GÖNDERİN !!


Bizim Uzman Tavsiyesi 


 



 





Top 4 Yemek Tarifleri



Yemek Slayt


Yeni Yemek Tarifleri




Şekerpare Tarifi ve yapılışı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder