– 1/2 kg.doğranmış tavuk
– 12 adet çeri domates ve dilimlenmiş domates
– 12 adet arpacık soğan
– 1 yemek kaşığı zeytinyağı
– 1 tatlı kaşığı domates salçası
– tuz, karabiber, , tavuk baharatı
– 1 tatlı kaşığı un
– 1 adet fırın poşeti
Hazırlanışı :
Tavuk eti yıkanarak, yaklaşık 2 cm.’lik küpler halinde doğranır. Çeri domatesler ve arpacık soğanlar da yıkanıp temizlenir. Çöp şişlere sırayla tavuk eti, domates ve arpacık soğanlar geçirilerek yaklaşık 6 şiş hazırlanır.
Küçük bir kase içerisinde zeytinyağı, salça, tuz ve baharatlar harmanlanarak şişlerin üzerine sürülür. Fırın poşetinin içerisine un dökülerek poşetin tüm iç yüzeyinin unlanması sağlanır. Şişler, bir fırın tepsisi üzerinde poşete yanyana konularak ağzı kapatılır. Poşetin fırın içerisinde şişerek patlamaması için üzeri 4-5 yerinden delinir.
Fırın poşeti, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirilir. Fırından çıktıktan sonra poşetin üst kısmı kesilerek şişler sıcak olarak servis edilir.
- tavuk şiş terbiyesi
- fırında tavuk şiş tarifi
- tavuk şiş tarifi
- ızgara tavuk şiş tarifi
- fırında tavuk şiş
- tavuk şiş sosu
- tavuk şiş yemek tarifi
- tavuk şiş oktay usta
Bunlarda İlginizi Çekebilir :
Kuzu Haşlama tarifi Ahmet usta
Sufle Tarifi Çok Güzel 5 Yıldızlı
Bizim Uzman Tavsiyesi
- Ciğer Sarma tarifi
- Kuzu Haşlama tarifi Ahmet usta
- Mantarlı risotto tarifi
- Kuzu Kapama Tarifi Resimli ( Pazılı )
- Sırniki tarifi
- Meftune Tarifi
- Kestaneli Hindi Tarifi
- İçli Köfte Tarifi Osman Usta
- HIDIRELLEZ YAHNİSİ TARİFİ
- İç Pilavlı Hindi Tarifi Ahmet Usta
Top 4 Yemek Tarifleri | Yemek Slayt |
Yeni Yemek Tarifleri
- FIRN POŞETİNDE TAVUK ŞİŞ
- Fındıklı Kek Tarifi
- Fırınlanmış Kabuklu Patates Tarifi- Nasıl Yapılır- Nasıl Pişirilir
- FENER BALIĞI Tarifi – Nasıl Yapılır- Nasıl Pişirilir
- Fellah Köftesi Tarifi
- Balık Pilaki Tarifi
- Cevizli Kadayıf Rulosu Tarifi
- Ayran Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır – Nasıl Pişirilir
- Ciğer Sarma tarifi
- ARTAN KEKLERİNİZDEN TRUFF
FIRN POŞETİNDE TAVUK ŞİŞ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder