- 350 g kadar tel kadayıf
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
Muhallebisi için:
- 1 lt süt
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket sıvı krema(200ml)
Hazırlanışı :
Kadayıfı ince ince kırın(kolay kırılması için 2 saat kadar derin dondurucuda bekletebilirsiniz).
Teflon tencereye ya da genişçe bir teflon tavada tereyağını eritin ve şekeri, kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Son olarak cevizi ilave edin ve bir süre daha kavurup ocaktan alın. (Kadayıfları ocaktan aldıktan sonra tencerede bırakırsanız kızarmaya devam edecektir o nedenle ya karıştırmaya devam edin ya da bir kaba alarak soğumasını sağlayın)
Muhallebinin hazırlanışı; krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alarak karıştırarak pişirin.
Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15dk soğumaya bırakın.
Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ilave edin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın.
Yaklaşık 30cm çapında bir borcama kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın tabanına güzelce yayın.
Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve en üste kalan kadayıfları serin.
Tatlıyı soğuyana kadar bekletin ve buzdolabına kaldırın.
Borcam seçimini yaparken daha büyük boy dikdörtgen borcam da kullanabilirsiniz.
Kreması kalın olsun istiyorsanız verdiğim ölçüdeki borcam uygun geliyor.
Afiyet Olsun.
- muhallebili kadayıf tatlısı tarifi oktay usta
- muallebili kadayıf
- muhallebili kadayıf tatlısı yapılışı
- muhallebili tel kadayıf tatlısı
- muhallebili kadayıf tatlısı malzemeler
- muhallebili kadayıf yemek tarifi
- muhallebili kadayıf tatlısı yemek
- muhallebili kadayıf tatlısı tarifi video
Bunlarda İlginizi Çekebilir :
şeker hamurlu kurabiye tarifleri
Lütfen Fırında Piliç Tarifi ve Yapılışı Ve Yorumunuzu Yazınız !!
Bizim Uzman Tavsiyesi
- Yumurtalı Ekmek Tarifi
- Portakallı Çiçek Kereviz Tarifi
- Domatesli Pilav tarifi
- Ciğer Sarma tarifi
- Kuzu Haşlama tarifi Ahmet usta
- Mantarlı risotto tarifi
- Kuzu Kapama Tarifi Resimli ( Pazılı )
- Sırniki tarifi
- Meftune Tarifi
- Kestaneli Hindi Tarifi
Top 4 Yemek Tarifleri | Yemek Slayt |
Yeni Yemek Tarifleri
- Kestanepare Tarifi- Nasıl Yapılır- Nasıl Pişirilir
- ISPANAK KÖKÜ KAVURMASI Tarifi Nasıl Yapılır – Nasıl Pişirilir
- Yılbaşı için hindi tarifleri
- Karamelli elma şekeri tarifi
- Kereviz Kızartması tarifi
- karagözlüm tatlısı tarifi
- Gülen Kurabiyeler Tarifi – Nasıl Yapılır- Nasıl Pişirilir
- Karnabahar Salatası tarifi
- elmalı pasta tarifleri
- Cevizli kek Tarifi Nasıl Yapılır – Nasıl Pişirilir
muhallebili kadayıf tatlısı tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder