MALZEMELER
- 3 su bardağı ılık süt
- 200gr krema (yerine 1 bardak daha süt kullanabilirsiniz)
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 2 adet yumurta (beyazlar hamura,sarıları üzerine)
- 1 paket yaş maya (42gr)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
İÇ MALZEMESİ:
- 250gr kıyma (orta yağlı)
- 1 orta boy kuru soğan
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz ve karabiber
ÜZERİNE:
- 2 yumurta sarısı (yukarıda belirtmiştim)
- Susam,haşhaş veya çörekotu
- kıymalı karnıyarık tarifi oktay usta
- kıymalı karnıyarık tarifi portakal ağacı
- kıymalı karnıyarık böreği tarifi
- kıymalı karnıyarık börek tarifi
- fırında kıymalı karnıyarık tarifi
- kıymalı poğaça tarifi mayasız
- kıymalı poğaça tarifi mayalı
- galeta unlu kıymalı poğaça tarifi
- Ciğer Sarma tarifi
- Kuzu Haşlama tarifi Ahmet usta
- Mantarlı risotto tarifi
- Kuzu Kapama Tarifi Resimli ( Pazılı )
- Sırniki tarifi
- Meftune Tarifi
- Kestaneli Hindi Tarifi
- İçli Köfte Tarifi Osman Usta
- HIDIRELLEZ YAHNİSİ TARİFİ
- İç Pilavlı Hindi Tarifi Ahmet Usta
- kıymalı karnıyarık poğaça tarifi
- narli kedidilli muhallebi tarifi
- KURU FASÜLYELİ PASTA
- PASTANE POĞAÇASI Tarifi Nasıl Yapılır – Nasıl Pişirilir
- kıymalı makarna tarifi
- Krepli Taco Tarifi
- Kokostar Kurabiye Tarifi
- Pastırmalı kuru fasulye Tarifi Nasıl Yapılır – Nasıl Pişirilir
- Limonlu Parfe Tarifi- Nasıl Yapılır- Nasıl Pişirilir
- PANELİ TAVUK KIZARTMASI Tarifi
Hazırlanışı :
Sütü,kremayı,sıvıyağı karıştırarak ılıtalım (Süt ve kremanın ılık olması önemlidir) 1 çay bardağı ılık suyla mayayı eritelim.Ilıttığımız sütlü yağlı karışımı karıştırma kabına alalım diğer malzemeleri ilave edip aldığı kadar un ilave ederek kulak memesine yakın yumuşaklıkta bir hamur elde edelim.Nekadar çok yoğurursanız hamur o kadar güzel olur. Daha sonra hamurun mayalanması için üzerini kapatarak yaklaşık 1 saat bekleyelim.
Hamurumuz mayalanırken, iç malzememizi haırlayalım.
Soğanımızı ince yemeklik doğrayalım ve sıvıyağda kıymayı da ilave ederek kavuralım.Kıymamız iyice kavrulunca tuz ve karabiberini ekleyelim ve harcımızı soğutalım.
Hamur mayalanınca limon büyüklüğünde parçalar halinde bir kenarda bekletelim, ilk oluşturduğumuz bezeden başlayarak yuvarlak açalım ve ortasına boyuna iç harcımızdan yerleştirelim.Hamurun karşılıklı iki kenarını bıçakla boyuna keselim.Daha sonra bu kesilen kısımların yanlarından tutarak birini diğerinin içinden karşı tarafa geçirerek şekli oluşturalım.
Poğaçalara bu şekli verdikten sonra yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştirelim.Üzerlerine ayırmış olduğumuz yumurta sarılarını sürüp susam,çörekotu veya haşhaş hangisi varsa serpiştirelim.Sonra tepsidede mayalanmaları için yarım saat kadar bekletelim,ardından 200 derecede önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. Tepsiyi fırından çıkarınca üzerine temiz bir bez örterek soğumaya bırakalım.Ilıkken servis yapabiliriz..
Afiyet Olsun.
Bunlarda İlginizi Çekebilir :
Lütfen Fırında Piliç Tarifi ve Yapılışı Ve Yorumunuzu Yazınız !!
Bizim Uzman Tavsiyesi
Top 4 Yemek Tarifleri | Yemek Slayt |
Yeni Yemek Tarifleri
kıymalı karnıyarık poğaça tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder