5 Aralık 2014 Cuma

Un Kurabiyesi Tarifi

MALZEMELER:UN KURABİYESİ Balık Pilaki Tarifi


  • 250 gr Yumuşak margarin

  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri

  • 2 çay bardağı nişasta

  • 1 paket vanilya

  • 4 su bardağı un

  • 1 paket kabartma tozu

HAZIRLANIŞI:


Oda sıcaklığındaki yağ,pudraşekeri,vanilya ve nişastayı iyice karıştırıyoruz.Azar azar un ilavesi yapıyoruz. Kabartma tozunu da ekleyip,kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz (Hamur yumuşak oldu diye kesinlikle un ilavesi yapmıyoruz)


20-30dk buzdolabında bekletiyoruz.Elimizle parçalar kopartıp yuvarlıyoruz.160derecelik fırında 25-30 dk. pişiriyoruz.Üzerinin kızarmasına izin vermeden fırından çıkartıyoruz 3-5 dakika sonra elekle pudra şekeri serpip servis yapıyoruz..


**Hala istediğim tadı bulamadım diyenlere,yumuşak ağızda eriyip giden tarif arayanlara,bayatlamayan,yayılıp gitmeyen,pürüzsüz hamuru olan,takır takır olmayan, pastane kurabiyesi tadında harika bir tarif (Bekledikçe tadına doyulmuyor 1 hafta tazeliğini koruyor)


Afiyet Olsun.


  • kolay un kurabiyesi tarifi

  • kurabiye tarifleri

  • pastane usulü un kurabiyesi tarifi

  • oktay usta un kurabiyesi tarifi

  • nişastalı un kurabiyesi tarifi

  • oktay usta

  • ağızda dağılan un kurabiyesi tarifi

  • un kurabiyesi tarifi ve malzemeleri

Bunlarda İlginizi Çekebilir :


Tavuk Köftesi tarifi


Şekerpare Tarifi ve yapılışı


SİZ DE TARİF GÖNDERİN !!


Bizim Uzman Tavsiyesi 


 



 





Top 4 Yemek Tarifleri



Yemek Slayt


Yeni Yemek Tarifleri


 




Un Kurabiyesi Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder