4 Aralık 2014 Perşembe

Balık Pilaki Tarifi

Mazemeler :BALIK PİLAKİ inegöl köfte tarifi Ahmet Usta


  • 2 adet palamut balığı

  • 250 gr. zeytinyağı

  • 500 gr. patates

  • 3 diş sarımsak

  • 2 adet havuç

  • 2 adet soğan

  • 1,5 limon

  • Yarım demet maydanoz

  • 2 küçük baş kereviz

  • 2 defne yaprağı

  • Tuz.

Hazırlanışı :

Soğan ve havuç ayıklanır. Uzunlamasına ikişer parça­ya kesildikten sonra İnce ince yarılarak halkalara doğra­nır. 2,5 desi – litre zeytinyağı ile bir tavada hafifçe kavru­lur.

Bir litre su konur. Doğranmış kereviz, sarımsak bütün olarak iki defne yaprağı katılarak yarım saat kadar kayna­tılır. Birer kişilik parçalara kesilmiş balıklar, kabuğu soyu­larak boyuna olarak 4-6 parçaya kesilmiş patates, kayna­makta olan soğanlı su içine konur, tuz atılır.

Yavaş yavaş kaynatılarak 3-4 kepçe suyu kalıncaya kadar kaynatılır. Limon sıkılır.


Birkaç taşım daha kaynatılır. Servis tabağına konur.


Afiyet Olsun.


  • sebzeli balık pilaki tarifi

  • fırında balık pilaki tarifi

  • sebzeli balık pilaki yemek

  • balik pilaki tarifleri

  • sebzeli balik pilaki

  • balık plaki

  • balik pilaki nasil yapilir

  • palamut pilaki tarifi

Bunlarda İlginizi Çekebilir :


Kuzu Haşlama tarifi Ahmet usta


Sufle Tarifi Çok Güzel 5 Yıldızlı


SİZ DE TARİF GÖNDERİN !!


Bizim Uzman Tavsiyesi 


 



 





Top 4 Yemek Tarifleri



Yemek Slayt


Yeni Yemek Tarifleri


 




Balık Pilaki Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder