- 2 adet palamut balığı
- 250 gr. zeytinyağı
- 500 gr. patates
- 3 diş sarımsak
- 2 adet havuç
- 2 adet soğan
- 1,5 limon
- Yarım demet maydanoz
- 2 küçük baş kereviz
- 2 defne yaprağı
- Tuz.
Hazırlanışı :
Soğan ve havuç ayıklanır. Uzunlamasına ikişer parçaya kesildikten sonra İnce ince yarılarak halkalara doğranır. 2,5 desi – litre zeytinyağı ile bir tavada hafifçe kavrulur.
Bir litre su konur. Doğranmış kereviz, sarımsak bütün olarak iki defne yaprağı katılarak yarım saat kadar kaynatılır. Birer kişilik parçalara kesilmiş balıklar, kabuğu soyularak boyuna olarak 4-6 parçaya kesilmiş patates, kaynamakta olan soğanlı su içine konur, tuz atılır.
Yavaş yavaş kaynatılarak 3-4 kepçe suyu kalıncaya kadar kaynatılır. Limon sıkılır.
Birkaç taşım daha kaynatılır. Servis tabağına konur.
Afiyet Olsun.
- sebzeli balık pilaki tarifi
- fırında balık pilaki tarifi
- sebzeli balık pilaki yemek
- balik pilaki tarifleri
- sebzeli balik pilaki
- balık plaki
- balik pilaki nasil yapilir
- palamut pilaki tarifi
Bunlarda İlginizi Çekebilir :
Kuzu Haşlama tarifi Ahmet usta
Sufle Tarifi Çok Güzel 5 Yıldızlı
Bizim Uzman Tavsiyesi
- Ciğer Sarma tarifi
- Kuzu Haşlama tarifi Ahmet usta
- Mantarlı risotto tarifi
- Kuzu Kapama Tarifi Resimli ( Pazılı )
- Sırniki tarifi
- Meftune Tarifi
- Kestaneli Hindi Tarifi
- İçli Köfte Tarifi Osman Usta
- HIDIRELLEZ YAHNİSİ TARİFİ
- İç Pilavlı Hindi Tarifi Ahmet Usta
Top 4 Yemek Tarifleri | Yemek Slayt |
Yeni Yemek Tarifleri
- Balık Pilaki Tarifi
- Cevizli Kadayıf Rulosu Tarifi
- Ayran Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır – Nasıl Pişirilir
- Ciğer Sarma tarifi
- ARTAN KEKLERİNİZDEN TRUFF
- Zeytinyağlı mantar sote Tarifi Nasıl Yapılır – Nasıl Pişirilir
- ay çöreği tarifi
- Kuzu Haşlama tarifi Ahmet usta
- Coco Star Kek Tarifi Ahmet Usta
- inegöl köfte tarifi Ahmet Usta
Balık Pilaki Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder