2 kg balkabağı
2,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Hazırlanışı:
Kabağı ince ince dilimledikten sonra soyup çekirdeklerini çıkart. Yıkadıktan sonra 2-3 parmak genişliğinde dilediğin uzunlukta doğra. Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat diz.
Bir gece ağzı kapalı olarak beklet. Bu bekleme sırasında kabak su salacağı için pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok. Geceden bekletilen kabak orta ateşte yumuşayana kadar pişirilir.Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir sürede kapağı açık olarak pişirin. Soğuduktan sonra ervis tabağına alınarak üzerine dövülmüş ceviz serpilerek servis edilir.
Aynı şekilde fırında pişirerekte çok hoş bir tat elde edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
- emine beder kabak tatlisi tarifi
- oktay usta kabak tatlisi
- emine beder kabak tatlısı
- kabak tatlisi yapımı
- firinda kabak tatlisi tarifi
- kabak tatlisi hatay
- kabak tatlısı nasıl yapılır
Bunlarda İlginizi Çekebilir :
Tavuk Köftesi tarifi
Şekerpare Tarifi ve yapılışı
Bizim Uzman Tavsiyesi
- Ciğer Sarma tarifi
- Kuzu Haşlama tarifi Ahmet usta
- Mantarlı risotto tarifi
- Kuzu Kapama Tarifi Resimli ( Pazılı )
- Sırniki tarifi
- Meftune Tarifi
- Kestaneli Hindi Tarifi
- İçli Köfte Tarifi Osman Usta
- HIDIRELLEZ YAHNİSİ TARİFİ
- İç Pilavlı Hindi Tarifi Ahmet Usta
Top 4 Yemek Tarifleri | Yemek Slayt |
Yeni Yemek Tarifleri
- KABAK TATLISI Tarifi- Nasıl Yapılır – Nasıl Pişirilir
- HAŞŞAŞLI REVANİ Tarifi Nasıl Yapılır – Nasıl Pişirilir
- İzmir Köfte Tarifi- Nasıl Yapılır- Nasıl Pişirilir
- Havuçlu Kek Tarifi
- Ev Yapımı İskender Tarifi
- Gökkuşağı Tatlısı tarifi
- FRANSIZ USULÜ DANA ÇİĞERİ Tarifi Nasıl Yapılır – Nasıl Pişirilir
- Frenk Üzümlü Çikolatalı Tart tarifi
- Üç Renkli Börek tarifi
- Un Kurabiyesi Tarifi
KABAK TATLISI Tarifi- Nasıl Yapılır - Nasıl Pişirilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder