6 Aralık 2014 Cumartesi

KABAK TATLISI Tarifi- Nasıl Yapılır - Nasıl Pişirilir

KABAK TATLISI Un Kurabiyesi Tarifi

Malzemeleri:


2 kg balkabağı

2,5 su bardağı toz şeker

1 su bardağı dövülmüş ceviz


Hazırlanışı:


Kabağı ince ince dilimledikten sonra soyup çekirdeklerini çıkart. Yıkadıktan sonra 2-3 parmak genişliğinde dilediğin uzunlukta doğra. Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat diz.

Bir gece ağzı kapalı olarak beklet. Bu bekleme sırasında kabak su salacağı için pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok. Geceden bekletilen kabak orta ateşte yumuşayana kadar pişirilir.Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir sürede kapağı açık olarak pişirin. Soğuduktan sonra ervis tabağına alınarak üzerine dövülmüş ceviz serpilerek servis edilir.

Aynı şekilde fırında pişirerekte çok hoş bir tat elde edebilirsiniz.


Afiyet Olsun.


  • emine beder kabak tatlisi tarifi

  • oktay usta kabak tatlisi

  • emine beder kabak tatlısı

  • kabak tatlisi yapımı

  • firinda kabak tatlisi tarifi

  • kabak tatlisi hatay

  • kabak tatlısı nasıl yapılır

Bunlarda İlginizi Çekebilir :


Tavuk Köftesi tarifi


Şekerpare Tarifi ve yapılışı


SİZ DE TARİF GÖNDERİN !!


Bizim Uzman Tavsiyesi 


 



 





Top 4 Yemek Tarifleri



Yemek Slayt


Yeni Yemek Tarifleri


 




KABAK TATLISI Tarifi- Nasıl Yapılır - Nasıl Pişirilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder