- 3 Adet Yumurta
- 1 Su Bardağı Toz Şeker
- 1 Su Bardağı Fındık
- Yarım Su Bardağı Süt
- Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
- 6 Çorba Kaşığı Tepeleme Un
Sosu İçin:- 2,5 Su Bardağı Süt
- 7 Çorba Kaşığı Toz Şeker
- 2 Çorba Kaşığı Kakao
- 1 Tatlı Kaşığı Un
- 1 Çorba Kaşığı Nişasta
- Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
Mantolamak İçin:- Yeşil Fıstık
- Hindistan Cevizi
- sade kek tarifi
- kolay kek tarifi
- kek tarifi oktay usta
- kakaolu kek tarifi
- ıslak kek tarifi
- kakaolu kek
- normal kek tarifi
- limonlu kek tarifi
- Yumurtalı Ekmek Tarifi
- Portakallı Çiçek Kereviz Tarifi
- Domatesli Pilav tarifi
- Ciğer Sarma tarifi
- Kuzu Haşlama tarifi Ahmet usta
- Mantarlı risotto tarifi
- Kuzu Kapama Tarifi Resimli ( Pazılı )
- Sırniki tarifi
- Meftune Tarifi
- Kestaneli Hindi Tarifi
- Fıstıklı Hindistan Cevizli Küp Kek Tarifi
- Kuru Bamya Tarifi Nasıl Yapılır – Nasıl Pişirilir
- Nohutlu Tarhana Çorbası Tarifi- Nasıl Yapılır- Nasıl Pişirilir
- muhallebili kadayıf tatlısı tarifi
- Mercimek Köftesi Tarifi
- sandal börek tarifleri
- şeker hamurlu kurabiye tarifleri
- Yalancı Profiterol (Elmalı Bisküvili Toplar)
- yağlama tarifi
- Şekerli Peynirli Börek
Hazırlanışı:
Sosunu hazırlamaya başlıyoruz. Tencereye soğuk sütü boşaltıyoruz. Üzerine şekeri ilave ediyoruz. Unu, kakaoyu ve nişastayı çırpma teliyle topaklanmaması için iyice karıştırıyoruz. Karıştırdıktan sonra ocağın altını yakıp, karıştıra karıştıra kremayı pişiriyoruz.
Kekin sosu kaynayıp, göz göz olunca ocağın altını kapatıyoruz. Sıvıyağı döküp, çırpma teliyle iyice karıştırıyoruz. Böylece sıvıyağ sayesinde sos daha parlak renkli olacaktır. Sosu soğumaya bırakıyoruz. Karıştırma kabına yumurtaları kırıyoruz. Üzerine şekeri boşaltıyoruz. Mikser ile karıştırıyoruz. Yumurtalar beyazlaşana kadar çırpıyoruz. Üzerine toz fındığı boşaltıp mikser ile karıştırmaya devam ediyoruz.
Daha sonrasında sütü ve sıvıyağı boşaltıyoruz. Karıştırıyoruz. 6 çorba kaşığı tepeleme unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da boşaltıp, karıştırmaya devam ediyoruz. Hazırladığımız kek harcını yağlı kağıt serdiğimiz kare fırın kabına döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz. Fırını sürekli kontrol ediyoruz. Kek kabarmaya başlayıp, üzeri renk alınca fırının derecesini 160 dereceye düşürüyoruz.
Yaklaşık olarak 20 dakika sonra kekin derecesini 160 dereceye düşürüyoruz. Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra keki dilimliyoruz. Bir tabağa Hindistan cevizini döküyoruz. Bir tabağa yeşil fıstığı boşaltıyoruz.
Soğuyan kek dilimlerini önce soğuk sosa, sonra bir kısmını hindistan cevizine, bir kısmını yeşil fıstığa bulayarak servis tabağına diziyoruz.
Afiyet Olsun.
Bunlarda İlginizi Çekebilir :
şeker hamurlu kurabiye tarifleri
Lütfen Fırında Piliç Tarifi ve Yapılışı Ve Yorumunuzu Yazınız !!
Bizim Uzman Tavsiyesi
Top 4 Yemek Tarifleri | Yemek Slayt |
Yeni Yemek Tarifleri
Fıstıklı Hindistan Cevizli Küp Kek Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder