Yılbaşı için hindi tarifleri
Bütün hindi yıkanıp temizlendikten sonra içerisine hazırlanan iç pilav konur. İç pilav konduktan sonra iplik ile dikilir. Dikilen hindi içerisi su dolu tencereye konur. Tencerenin içine gelişi güzel kesilmiş havuç, kereviz sapı, maydanoz sapı, tane kara biber ve kuru soğan atılır. Hindi 30 dakika ara ile altlı üstlü çevrilir. 1,5 saat sonra tencereden alınarak fırın tepsisine konur. Üzerine hazırlanan sos sürülerek 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Hindi piştikten sonra ayrı bir tepsiye alınır. Kenarlarına iç pilav dökülerek servisi hazırlanır.”
Hindi kapama
Malzemeler:
1 adet soğan(yemeklik doğranmış),
4 parça hindi eti,
2 su bardağı pirinç,
6 adet taze soğan,
karabiber, tuz.”
Yemeklik doğranmış soğanlar 1 çay bardağı su ile suyunu çekene kadar kavrulur. Hindi etleri eklenir üzerine tekrardan tencerenin yarısına kadar su eklenir. Etler pişirilir. 2 su bardağı pirinç ayrı bir yerde yağ ile kavrulur ve tuz eklenir. Kavrulduktan sonra cam tepsiye dökülür. Üzerine karabiber serpilerek parça etler üzerine konulur. Suyu da üzerine dökülür. 6 adet taze soğan doğranır üzerine serpilir ve tuz eklenip 180 derecelik fırında pişirilir.
Hindi haşlama
Malzemeler
- 2 patates
- 1 havuç
- 4 parça hindi eti
- Tuz
- Limon
- Karabiber
Tencereye su hindi eti, havuç ve patates konur. Pişene kadar
haşlanır. Servis tabağına alınarak üzerine karabiber dökülerek ve limon sıkılarak servis edilir.
Hindi çorbası
Malzemeler
- 1 adet hindi göğsü
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 1 adet limon
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- tuz
- hindi yemekleri
- kolay hindi tarifleri
- hindi tarifleri portakal ağacı
- fırında hindi tarifleri
- hindi but tarifleri
- hindi tarifleri oktay usta
- hindi sote
- hindi tandır
- Yumurtalı Ekmek Tarifi
- Portakallı Çiçek Kereviz Tarifi
- Domatesli Pilav tarifi
- Ciğer Sarma tarifi
- Kuzu Haşlama tarifi Ahmet usta
- Mantarlı risotto tarifi
- Kuzu Kapama Tarifi Resimli ( Pazılı )
- Sırniki tarifi
- Meftune Tarifi
- Kestaneli Hindi Tarifi
- ISPANAK KÖKÜ KAVURMASI Tarifi Nasıl Yapılır – Nasıl Pişirilir
- Yılbaşı için hindi tarifleri
- Karamelli elma şekeri tarifi
- Kereviz Kızartması tarifi
- karagözlüm tatlısı tarifi
- Gülen Kurabiyeler Tarifi – Nasıl Yapılır- Nasıl Pişirilir
- Karnabahar Salatası tarifi
- elmalı pasta tarifleri
- Cevizli kek Tarifi Nasıl Yapılır – Nasıl Pişirilir
- TAS KEBAP Tarifi Nasıl Yapılır – Nasıl Pişirilir
Hindi tencereye su içerisine konarak haşlanır. Haşlanan hindi didiklenerek hindi suyunun içerisine konur. Daha sonra un, yoğurt, yumurta ve limon karıştırılarak elde edilen terbiye içerisine dökülür. Şehriyelerde içerisine konulduktan sonra kısık ateşte kaynatılır. En son içerisine tuz ve kızdırılmış tereyağ konarak servis edilir.
Afiyet Olsun.
Bunlarda İlginizi Çekebilir :
şeker hamurlu kurabiye tarifleri
Lütfen Fırında Piliç Tarifi ve Yapılışı Ve Yorumunuzu Yazınız !!
Bizim Uzman Tavsiyesi
Top 4 Yemek Tarifleri | Yemek Slayt |
Yeni Yemek Tarifleri
Yılbaşı için hindi tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder