6 Aralık 2014 Cumartesi

HAŞŞAŞLI REVANİ Tarifi Nasıl Yapılır – Nasıl Pişirilir

Malzemeler;HAŞŞAŞLI REVANİ Tahinli Kurabiye Tarifi


  • 3 adet yumurta

  • 1 su bardağı şeker

  • 1 su bardağı süt

  • 1 su bardağı sıvıyağ

  • 1 su bardağı irmik

  • 1 su bardağı haşhaş

  • 1,5 su bardağı un

  • 1 paket vanilya

  • 1 paket kabartma tozu,

Şerbeti için;


  • 2 su bardağı şeker

  • 2 su bardağı su

Üstü için;


  • Krem şanti ve meyve dilimleri, ( Kivi, çilek, portakal en yakışanları )

Hazırlanışı;

1. Kek için gerekli tüm malzeme sırası ile çırpılır. Önce yumurta ve şeker ve sırası ile diğerleri.

2.Çırpılan kek yağlanmış kare borcama veya kek kalıbına dökülerek önceden 180 derecede ısıtılmış fırında batıracağınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirilir.

3.Kek pişerken, şerbet malzemelerini bir tencereye koyarak 10 dakika kadar kaynatın. Ve soğumaya bırakın.

4.Krem şantiyi bir çay bardağı su veya süt ile çırpıp buzdolabına kaldırın.

5.Kekiniz piştikten sonra fırından çıkarın ve çok az soğuttuktan sonra iyice soğumuş olan şerbeti üstüne her yere dağılacak şekilde dökün.

6.Bir saat kadar bu şekilde beklettiğiniz revaninin üstüne krem şantiyi yayın, isterseniz hindistan cevizi de serpebilirsiniz. Revaniyi kare kare dilimledikten sonra her bir dilimin üstüne bir meyve dilimi gelecek şekilde meyveleri yerleştirerek servis yapın.

Afiyet Olsun.


  • revani tarifi portakal ağacı

  • revani tatlısı tarifi

  • kolay revani tarifi

  • revani tarifi oktay usta

  • cevizli revani tarifi

  • haşhaşlı revani tarifi

  • irmikli revani tarifi

Bunlarda İlginizi Çekebilir :


Tavuk Köftesi tarifi


Şekerpare Tarifi ve yapılışı


SİZ DE TARİF GÖNDERİN !!


Bizim Uzman Tavsiyesi 


 



 





Top 4 Yemek Tarifleri



Yemek Slayt


Yeni Yemek Tarifleri


 




HAŞŞAŞLI REVANİ Tarifi Nasıl Yapılır – Nasıl Pişirilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder